Cortenstaal plantenbak op maat

Wil je jouw tuin een upgrade geven? Plantenbakken zijn altijd goed. Het is een mooie opvulling en als je er mooie planten in doet maak je de tuin helemaal af. Altijd al een plantenbak van cortenstaal willen hebben? Wij maken jouw cortenstaal plantenbak op maat, zodat de plantenbak op de gewenste plek in jouw tuin past. Een plantenbak van Cortenstaal geeft een leuke twist aan jouw tuin en een plantenbak van cortenstaal brengt nog veel meer voordelen met zich mee.

 

Waarom een plantenbak van Cortenstaal?

Cortenstaal gebruiken voor een plantenbak is erg aan te raden om meerdere redenen. Zo is cortenstaal een duurzaam soort staal en gaat het ongeveer tien jaar langer mee dan gewoon staal. Vooral als de plantenbak voor buiten is, is cortenstaal dus een goede keuze. Cortenstaal is een sterk materiaal dat bestand is tegen corrosie en het kan niet snel kapot gemaakt worden. Daarom is het ook zeer geschikt voor een plantenbak die in een openbare ruimte geplaatst wordt. Daarnaast is cortenstaal ook onderhoudsvrij. Er komt een roestlaag op het cortenstaal en deze laag beschermt de lagen daaronder tegen verdere corrosie. De kleur die cortenstaal krijgt als het buitenstaat is een warme roestkleur. Dit is een populaire kleur voor buiten en ook daarom kiezen veel mensen voor cortenstaal.

Cortenstaal plantenbak op maat

Wat is cortenstaal precies?

Cortenstaal is een metaallegering. Het bestaat uit ijzer waarbij de materialen koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. Deze samenstelling zorgt voor een dichte patinalaag. Dit is een laag die het staal tegen verdere corrosie beschermt. IJzer is het hoofdbestanddeel van cortenstaal, koper zorgt voor de vorming van een laag die het staal beschermt tegen corrosie, fosfor en nikkel maken het sterk en silicium en chroom verbeteren de weerstand tegen corrosie. 

 

De warme roestkleur van cortenstaal is kenmerkend en hierdoor wordt er ook vaak voor cortenstaal gekozen. Naast plantenbakken is het populair materiaal voor architectuur als poorten, hekken, gevels en daken. Ook is cortenstaal een populair materiaal voor machines, apparatuur en gebouwen. Dit komt doordat het een duurzaam materiaal is wat tegen alle weersomstandigheden kan en het ziet er ook nog eens mooi uit. Cortenstaal is een duurzaam materiaal wat voor veel toepassingen kan worden gebruikt.

 

Een plantenbak van cortenstaal op maat van JF Cortenstaal

Wil jij graag een cortenstaal plantenbak op maat? Dat kan bij JF Cortenstaal! JF Cortenstaal is een specialist op het gebied van cortenstaal. In ons assortiment hebben we diverse producten van cortenstaal als houtopslagen, kruidenbakken, boomringen, brievenbussen, sokkels, huisnummers, vuurschalen, terrashaarden en meubels. We gebruiken cortenstaal van A-kwaliteit en hierdoor heb je heel lang plezier van de producten. In onze webshop staan meerdere producten van cortenstaal. Ben je op zoek naar een plantenbak op maat of naar een ander product wat niet in de webshop staat? Neem vrijblijvend contact met ons op en dan bekijken we de mogelijkheden.