Cortenstalen vind je bij JF Cortenstaal

Cortenstalen, ook bekend onder de merknaam COR-TEN-staal, is een metaallegering. Deze metaallegering bestaat uit ijzer, waaraan zijn toegevoegd: 

 • Koper;
 • Fosfor;
 • Silicium;
 • Nikkel;
 • Chroom.

De sterkte is vergelijkbaar met die van andere gelegeerde staalsoorten, zoals roestvast staal.

De roestige kleur van Cortenstalen zijn zeer dichte oxidehuid schermt het dieper liggende materiaal af van zuurstof, waardoor de oxidatie sterk vertraagd plaatsvindt.

Cortenstalen bij JF Cortenstaal

Waarom Cortenstalen gebruiken?

Cortenstaal heeft een breed toepassingsgebied. Cortenstalen worden onder andere veel gebruikt voor architectuur, maar ook voor kunstwerken, ontwerpen voor in de tuin, zoals terrashaarden, houtopslagen, maar ook watertafels, scheepsbouw en constructies. Het is een populair staalsoort en wordt veelvuldig gebruikt voor diverse toepassingen. Niet alleen vanwege de mooie en natuurlijke kleur is Cortenstaal een veel gebruikt staal. De duurzaamheid van dit staalsoort speelt ook een grote rol. Cortenstaal heeft zijn naam te danken aan de unieke eigenschappen van deze hoogwaardige staalsoort. COR betekent namelijk corrosiebestendig en TEN staat voor treksterkte. Het materiaal is vrijwel onverwoestbaar.

Hebben Cortenstalen onderhoud nodig?

Cortenstalen hebben geen vast onderhoud nodig. Simpel gezegd, het product wordt in de tuin geplaatst en de natuur doet haar werk. Het product begint na 4 à 5 maanden te roesten en is ‘uitgeroest’ na zo’n 1 à 2 jaar. Dit roestproces is te beïnvloeden en kan versneld of gestopt worden. Cortenstaal word dus blank kleurig geleverd. 

Cortenstalen

De voordelen van Cortenstalen producten

Er zijn verschillende voordelen aan Cortenstalen, die het aantrekkelijk maken om dit materiaal te gebruiken, deze gaan echter wel gepaard met een aantal nadelen. Een groot voordeel is dat het tot 10x langer meegaat dan reguliere staalsoorten. Hieruit blijkt niet alleen dat het een bijzonder sterk materiaal is, maar ook wordt ook de duurzaamheid ervan bewezen. Andere voordelen zijn dat het niet behandeld hoeft te worden met onderhoudsmiddelen en dat het 100% recyclebaar materiaal is. Een praktisch materiaal dus! Het materiaal is goed verkrijgbaar, straalt warmte uit en is licht in gewicht. Dit maakt het materiaal aantrekkelijk in uiterlijk en gewicht. Daarnaast is het een product dat op maat te maken is, zoals bij ons. Wij maken Cortenstaal op maat.

Onze producten van Cortenstalen

Plantenbak met of zonder bodem

Wij leveren vele soorten plantenbakken van Cortenstaal. We maken de plantenbakken in een vierkant, rechthoekig of ronde vorm.

In onze webshop staan vele plantenbak modellen en afmetingen met of zonder bodem. 

Mocht je toch iets anders zoeken qua afmeting, wij kunnen ook plantenbakken op maat maken. Voor jouw tuin, balkon of terras!

Cortenstalen producten

Houtopslag van Cortenstaal

Ideaal om jouw brandhout droog en netjes op te slaan. Door de dichte bovenkant krijgt jouw hout geen regen van bovenaf, maar de wind kan wel door jouw hout heen waaien. Een houtopslag van Cortenstaal kiezen is de ultieme manier om snel droog hout te krijgen. In de webshop staan al vele afmetingen maar wij kunnen ze uiteraard ook op maat maken. Een achterwand of met vakken is bijvoorbeeld geen probleem. De houtopslag is te verkrijgen in 2 of 3mm dik.

Cortenstalen kopen

Kantopsluitingen

Zoek je geknipte, enkel omgezette of dubbel omgezette kantopsluiting van Cortenstaal? Dat is bij ons geen enkel probleem! Wij leveren kantopsluiting in verschillende hoogtes en in 2 of 3mm dik. Standaard geleverd in lengtes van 3 meter. Uiteraard kunnen wij ook een kantopsluiting voor jou op maat maken.

Cortenstalen scherp geprijsd

Cortenstaal op maat

Wij kunnen Cortenstaal op maat maken, denk hierbij aan onder meer de volgende producten:

 • Schuttingdelen;
 • Sokkels;
 • Ornamenten;
 • Terrashaarden;
 • Keerwanden;
 • Brievenbussen;
 • Wandbekleding;
 • Vijverranden.
Cortenstalen bestellen