Hoe vogelhuisje van cortenstaal maken?

Cortenstaal staat bekend om zijn duurzaamheid en weersbestendigheid en hierdoor is het een populaire keuze voor elementen geschikt voor buiten, denk aan een sculptuur voor in de tuin. Wil jij iets goeds doen voor de natuur en tegelijk iets moois voor in je tuin hebben? Maak dan een vogelhuisje van cortenstaal. Leuk voor de vogels en voor jou tuin. In deze blog vertellen we meer over hoe een vogelhuisje van cortenstaal maken.

 

Waarom een vogelhuisje van cortenstaal?

Het gebruik van cortenstaal voor het maken van een vogelhuisje heeft meerdere voordelen. Ten eerste is cortenstaal ontzettend duurzaam en bestand tegen alle weersomstandigheden. Hierdoor zal het vogelhuisje vele jaren meegaan zonder dat het aan kwaliteit verliest. Zo hoef je niet elk seizoen een nieuw vogelhuisje en dat is dan weer goed voor het milieu. Je hebt er ook totaal geen werk van, want cortenstaal heeft vrijwel geen onderhoud nodig.

 

Cortenstaal heeft een rustieke en natuurlijk uitstraling die goed past in elke tuin of buitenruimte. Het roestbruine patina geeft het vogelhuisje natuurlijke uitstraling die zowel mensen als vogels aantrekkelijk vinden.

 

Stappenplan voor het maken van een vogelhuisje van cortenstaal

Dat een vogelhuisje van cortenstaal geschikt is voor in jouw tuin, dat is een ding wat zeker is. Vogelhuisjes gemaakt van cortenstaal zijn niet standaard verkrijgbaar en daarom zul je zelf eentje moeten maken of het laten maken. Hieronder een aantal stappen zodat je een vogelhuisje van cortenstaal kunt maken.

 

1.      Ontwerp het vogelhuisje

Start met het ontwerpen van het vogelhuisje. Je kunt kiezen uit verschillende ontwerpen. Zorg ervoor dat het ontwerp geschikt is voor de vogelsoorten in jouw omgeving en dat je het huisje zelf mooi vindt.

 

2.      Kies het cortenstaal

Koop de benodigde hoeveelheid cortenstaal bij JF Cortenstaal. Zorg ervoor dat het staal de juiste dikte heeft en geschikt is voor buitengebruik.

 

3.      Snijd het cortenstaal

Gebruik een snijgereedschap zoals een plasmasnijder of een lasersnijder om het cortenstaal in de juiste vormen en maten te snijden volgens het ontwerp van het vogelhuisje.

 

4.      Monteer het vogelhuis

Monteer de verschillende onderdelen van het vogelhuisje door ze aan elkaar te lassen of te schroeven. Zorg ervoor dat dit veilig gebeurt. Als je nog nooit hebt gelast, laat het dan door een professioneel iemand doen.

 

5.      Voeg (eventueel) extra’s toe

Voeg eventuele extra's toe aan het vogelhuisje, zoals een dakrand of een leuk accessoire, om het comfortabeler te maken voor de vogels en het er leuk uit te laten zien.

 

6.      Plaats het vogelhuisje

Plaats het vogelhuisje op een geschikte locatie in je tuin of buitenruimte, bij voorkeur op een rustige en beschutte plek.

 

Cortenstaal op maat bij JF Cortenstaal

Hoe een vogelhuisje van cortenstaal maken? Door de bovenstaande stappen te volgen, creëer je een mooi vogelhuisje voor in jouw tuin. Cortenstaal is een zeer geschikt materiaal om mee te werken, maar het is wel precisiewerk. Vooral het lassen van cortenstaal komt erg precies, dus als je hier geen ervaring mee hebt kun je het beter door een professional laten doen. Bij JF Cortenstaal leveren we cortenstaal op maat, dus we zijn flexibel in wat we maken. Meer producten van cortenstaal ontdekken voor in je tuin of buitenruimte? Kijk dan eens rond op onze webshop. Cortenstaal plantenbakken, borderranden of houtopslagen, we hebben het allemaal.