Cortenstaal schutting ideeën

In wat voor soort woning je ook woont, een fijne buitenruimte is zeer belangrijk. Of het nu gaat om een gezellige achtertuin, een ruim balkon of een gesloten buitenruimte, het creëren van een aantrekkelijke en functionele buitenruimte is van belang. Een element dat hierbij een belangrijke rol kan spelen, is een schutting. Een populair materiaal voor een schutting is cortenstaal. Ben jij benieuwd naar cortenstaal schutting ideeën? Lees dan deze blog!

 

Waarom is cortenstaal geschikt materiaal voor een schutting?

Cortenstaal is zeer geschikt materiaal voor schuttingen vanwege de duurzaamheid en omdat het gewoon heel mooi is. Het roestige uiterlijk creëert een natuurlijke uitstraling die goed staat in verschillende omgevingen. Cortenstaal staat bekend om de weersbestendigheid dankzij de beschermende roestlaag die erop zit. Cortenstaal heeft minimaal onderhoud nodig en heeft een lange levensduur. Mede hierdoor is het op lange termijn ook een kosteneffectieve optie. Cortenstaal kan worden aangepast aan verschillende ontwerpen en afmetingen. De combinatie van al deze factoren zorgt ervoor dat steeds meer mensen kiezen voor cortenstaal als materiaal voor een schutting.

 

Veelzijdigheid in ontwerp

Cortenstaal is dus zeer geschikt materiaal voor schuttingen. Daarnaast zijn ze ook erg veelzijdig in ontwerp. Je kunt kiezen voor een strakke, moderne uitstralingen of een meer organisch en rustiek ontwerp. Cortenstaal kan gemakkelijk worden gebogen, dus het kan naar wens aan alle ontwerpbehoeften voldoen. Kies voor cortenstaal op maat en je kunt vele kanten op.

 

Milieuvriendelijke keuze

Naast de duurzaamheid, veelzijdigheid en mooie uitstraling zijn schuttingen van cortenstaal ook een milieuvriendelijke keuze. Cortenstaal heeft een lange levensduur en weinig onderhoud nodig. Zo hoeft een schutting vrijwel niet worden vervangen en weinig te worden gerepareerd. Dit vermindert ook de vervuiling van het milieu. Daarnaast is de staalsoort cortenstaal ook volledig recyclebaar. Dit betekent dat, indien de schutting toch wordt vervangen, het cortenstaal gerecycled en opnieuw gebruikt kan worden.

 

Ideeën voor een schutting van cortenstaal

Tegenwoordig vinden veel mensen een ‘standaard’ schutting niet meer zo interessant en willen ze eens wat anders dan normaal. Een schutting van cortenstaal is dan ook een populaire keuze. Naast de voordelen die we al eerder in deze blog hebben benoemd, is het even iets anders dan normaal en dat is wat veel mensen zoeken tegenwoordig. Hieronder een aantal cortenstaal schutting ideeën:

 

·         Moderne ontwerpen

Cortenstaal is zeer geschikt voor strakke en moderne ontwerpen. Overweeg een schutting met strakke lijnen en geometrische vormen voor een eigentijdse uitstraling die past bij moderne woningen.

·         Privacy met een natuurlijke uitstraling

Creëer privacy in de tuin met een schutting van cortenstaal die een natuurlijke en organische uitstraling heeft. Het roestige uiterlijk van het cortenstaal past goed bij tuinen en andere buitenomgevingen. Hierdoor creëer je een soepele overgang tussen de bebouwde omgeving en de natuur.

·         Functionele elementen toevoegen

Maak van de schutting van cortenstaal meer dan enkel een afscheiding. Dit kun je doen door functionele elementen als ingebouwde plantenbakken, banken of verlichting toe te voegen. Deze toevoegingen versterken de bruikbaarheid en dragen bij aan het gehele ontwerp.

·         Seizoensgebonden ontwerp

Als je kiest voor een schutting van cortenstaal, kies je ook voor verandering met de seizoenen. In de loop van de jaren ontwikkelt cortenstaal een steeds diepere roestlaag, waardoor het uiterlijk van de schutting nooit heel lang hetzelfde is. Het past zich aan bij de omgeving. 

 

Cortenstaal schutting kopen bij JF Cortenstaal

Heb jij cortenstaal schutting ideeën voor in jouw tuin of buitenruimte? Dan ben je bij JF Cortenstaal aan het juiste adres. Wij leveren cortenstaal op maat, dus wellicht ook jouw schutting. Daarnaast hebben we nog veel meer producten van cortenstaal als cortenstaal plantenbakken, borderranden, houtopslagen, cortenstaal kruidenbakken, boomringen en brievenbussen. Jouw tuin helemaal afmaken? Neem eens een kijkje in onze webshop of neem vrijblijvend contact met ons op.